Световната банка не иска да плаща ДДС в България

Световната банка не иска да плаща ДДС в България
Световната банка не иска да плаща ДДС в България. Снимка: novini.bg
A A+ A++ A

Световната банка не иска да плаща ДДС в България за извършените услуги. Това става ясно от стенограмата на последното заседание на правителството, публикувана на сайта на Министерски съвет.

Представители на Световната банка консултират страната ни как да усвоява по-добре еврофондовете. Финансист № 1 Калин Христов съобщи, че е имал разговори с представителите и се е появил въпросът, „когато те разпределят средства, които да се използват за консултантски услуги, те искат да не плащат ДДС по услугата“.

„Това нещо трябва отсега да е ясно, че ние не можем да се съгласим като страна да освободим от ДДС конкретна услуга, предоставена от международна финансова институция, тъй като, първо, третираме неравноправно частни фирми, които предоставят услуги. И второ, по принцип данъчната политика е да няма освобождаване от ДДС в нашата страна“, допълва той.

Правителството ще ползва консултанските услуги на Световната банка, но премиерът нарежда на финансовите министри да търсят вариант, за да се реши проблемът с плащането на 20% ДДС, съобщи „Стандарт“.

#България #Калин Христов #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници