НЦИОМ: ГЕРБ води с 6,9% пред БСП

НЦИОМ: ГЕРБ води с 6,9% пред БСП
A A+ A++ A

ГЕРБ води с 6,9% електорално одобрение пред БСП месец преди парламентарните избори.

Ако вотът беше днес четири партии щяха да прескочат 4%-та бариера и да влязат в бъдещото 42-ро Народно събрание - ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака".

ГЕРБ запазва без промяна влиянието си сред имащите право на глас спрямо края на януари и има 24,4% подкрепа, а БСП получава дял от 17,5%. ДПС е на трето място с 6,5% и не променя електоралната си тежест от началото на годината. На четвърто място е "Атака" с 5%, съобщиха от НЦИОМ.

Формацията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите" е подкрепена от 3,5% от гласоподавателите, като рейтингът й е паднал с 2,4% от началото на годината.

Сините ДСБ,  Съюз "Единство" и Националният фронт за спасение на България, получават по 2% електорална подкрепа.

Прогнозата не е достатъчно категорична, защото 15% от българите, имащи право на глас, признават, че все още не са решили коя е тяхната партия и са склонни да променят мнението си в последния момент и да подкрепят очаквания победител.

Гласоподавателите, които играят на страната на победителите, са в повочето случаи с по-високо образование и живеят в София.

Съдейки по данните на НЦИОМ, става ясно, че макар умората и гнева на българите към партиите, традиционните политически сили са запазили поддръжниците си. Протестите не са повлияли по никакъв начин на отношението към партиите.

#Народно събрание #ГЕРБ #БСП #ДПС #"Атака" #НЦИОМ #ДСБ #Националният фронт за спасение на България #избори #проучване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници