Октай Енимехмедов обвинен в опит за убийство на Доган

Октай Енимехмедов обвинен в опит за убийство на Доган
Ако бъде признат за виновен, Енимехмедов може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура повдигна в сряда обвинение на Октай Енимехмедов за опит за убийство на Ахмед Доган, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Досъдебното производство, водено срещу Енимехмедов, за хулиганство и закана за убийство е било прието днес по компетентност в СГП.

Анализът на всички доказателства, събрани по делото, сочи, че е извършен опит за убийство, а не закана.

Енимехмедов е обвинен, че се е опитал да убие Доган на Национална конференция на ДПС на 19 януари в НДК.

Енимехмедов се е опитал три пъти да произведе изстрели с газов пистолет към главата на Доган.

Деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи от дееца причини – трикратно засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Карадайъ.

Изводът за наличие на доказателства за повдигане на обвинение за опит на убийство се основава на заключението на допълнителната комплексна съдебно медицинска и балистична експертиза.

Съгласно експертното заключение уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход при изстрел от упор до един сантиметър в областта на черепа, предната половина на шията и в сърдечната област.

Ако бъде признат за виновен, Енимехмедов може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

#Октай Енимехмедов #Ахмед Доган #ДПС #Мустафа Карадайъ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино