Събраха 5000 лева за гаранцията на полицая, убил крадец

Събраха 5000 лева за гаранцията на полицая, убил крадец
Петдесетина жители на село Баня и колеги на полицая Иван Лулеов, прострелял ром при кражба, протестираха мълчаливо срещу определената му от 5 000 лева гаранция пред съдебната палата в Благоевград. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Граждани и колегите на полицая от разложкото село Баня Иван Лулеов, който уби крадец на кабели, събраха 5000 лева за гаранцията му, съобщава в. „Струма“.

Полицаи от Гоце Делчев, Банско и Разлог, националната синдикална организация и граждани събраха нужните пари за гаранцията, както и за адвокат, който да го защитава.

В сряда следобед Лулеов ще получи парите и ще ги внесе в съда.

Случаят „Лулеов“ се превърна в кауза за полицията в страната и накара униформените отново да настояват за уважение, защото представляват закона, а не себе си.

Транспортният полицай Лулеов уби ром - крадец на кабели, нападнал го с брадва. Инцидентът стана в района на жп спирка Генерал Тодоров.

36-годишният ром Николай Иванов и негов партньор били заварени от полицая на мястото на престъплението. При вида му Иванов вдигнал брадва срещу ченгето и той стрелял. Прострелял го смъртоносно.

Срещу полицая  бе образувано дело. Окръжният съд в Благоевград определи непосилната за семейство Лулеови гаранция от 5000 лева.

Цяло село Баня се вдигна на протест в защита на Лулеов и се обяви против съдебния процес. Хората смятат, че полицаят не е престъпник, а герой.

Ромите се разбунтуваха и обсадиха сградата на съда с настояване за справедливо наказание. Те твърдят, че Николай Иванов е отишъл да краде заради мизерията и защото в района няма работа.

От сутринта се подготвя нов протест пред съдебната палата в Благоевград в защита на Лулеов.

Повече от 600 подписа са събрани във Варна до вчера на обед в защита на полицая Иван Лулеов.

Варненските колеги на Лулеов считат, че е необходимо да му окажат подкрепа, тъй като всеки от тях би могъл да попадне на неговото място, коментира пред Дарик Анатоли Атанасов, председател на полицейски синдикат в морската столица.

#Баня #Иван Лулеов #Гоце Делчев #Банско и Разлог #Окръжният съд #Благоевград #Варна #съд #гаранция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници