МО държи пенсионери на щат с 2000 лева заплата

МО  държи пенсионери на щат с 2000 лева заплата
Министърът на отбраната Тодор Тагарев не коментира дали ще бъдат освободени пенсионерите, за да може да постъпят млади кадри. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерство на отбраната все още държи пенсионери на щат с 2000 лева заплата, а в същото време на конкурс за младши експерт се борят 130 души, съобщава в."Сега".

МО категорично отказва да се освободи от "златните" си пенсионери, които са около 10% от щатния му състав, докато служебното правителство на премиера Марин Райков търси начини да реши проблема с безработицата при младежите.

Пенсионерите във ведомството са бивши военни, които са назначени на работа отново като държавни служители. Средната им заплата е около 2000 лева, а получават и пенсия.

Постоянният секретар Добромир Тотев потвърди, че 80 чиновници от близо 750-те в минисетрството са пенсионери.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев научи това на пресконференция във вторник, но не коментира дали ще бъдат освободени пенсионерите, за да може да постъпят млади кадри.

Тотев, който е бивш полковник, обясни, че броят на пенсионерите  не бил толкова голям.

За да може да се издържа ведомството,  се предвиждат икономии от ток, обществени поръчки и командировки. Министерството трябва да спести  5 млн. лв., с които ще се финансира социалният пакет на правителството.

#Министерство на отбраната #пенсионери #Марин Райков #безработица #Добромир Тотев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници