Bank of Cyprus се изтегля от Румъния

Bank of Cyprus се изтегля от Румъния
Властите в Румъния няма да допуснат повторение на кипърския сценарий, обяви румънският президент Траян Бъсеску. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Водещата кипърска банка Bank of Cyprus съобщи, че планира да продаде клоновете си в Румъния.

Това ще стане в рамките на една седмица, през която банката слага край на операциите си в страната, съобщи БГНЕС, позовавайки се на hotnews.ro.

"Централната банка в Кипър нареди всички дейности на Bank of Cyprus в Румъния да бъдат спрени за една седмица, през която да се вземе решение за продажбата на клоновете й там", обяви банката в комюнике.

Въпреки това клиентите й в северната ни съседка ще имат възможността да теглят парите си през банкомат.

Властите в Румъния няма да допуснат повторение на кипърския сценарий, обяви румънският президент Траян Бъсеску на фона на паниката в банки в Румъния, след като властите в Кипър се съгласиха с искането на международните кредитори да обложат депозитите над 100 000 евро, предадоха БТА и ИТАР-ТАСС.

В края на миналата седмица вложителите в румънски банки, изплашени от събитията в Кипър, започнаха да теглят своите пари поради опасения, че Букурещ може да бъде принуден да приеме същия пакет антикризисни мерки.

"Аз не съм привърженик на строгите мерки, които бяха взети от Европейския съюз по отношение на банковата система на Кипър. Като държавен глава искам да уверя, че никога няма да допусна приемане на аналогични мерки спрямо Румъния", заяви Бъсеску.

#Кипър #Румъния #Траян Бъсеску #Букурещ #Bank of Cyprus

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници