Гардът, уволнен след нападението срещу Доган, иска да бъде върнат на работа

Гардът, уволнен след нападението срещу Доган, иска да бъде върнат на работа
Полк. Георги Райков беше отстранен след опита за атентат срещу лидера на ДПС Ахмед Доган на 19 януари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Искането на уволнения от Национална служба за охрана полк. Георги Райков да бъде върнат на работа беше разгледано от Софийския административен съд, съобщи „Дарик".

Той беше отстранен заради опита за атентат срещу лидера на ДПС Ахмед Доган на 19 януари.

„Човекът, задържал нападателя Октай Енимехмедов, е уволнен дисциплинарно, докато други, треперили като малки храсти в деня на инцидента, продължават да са на служба", коментира бившият вътрешен министър Емануил Йорданов, който защитава отстранения гард от НСО полк. Райков.

Защитникът заяви, че исканията на полк. Райков за засилена охрана са правени два пъти официално - чрез началника на охраната на Доган - полк. Йордан Кръстев, и в личен разговор с началника на НСО Тодор Коджейков. Тези искания са били отказани.

След нападението над Доган Тодор Коджейков заяви, че заради инцидента двама служители на НСО са уволнени - шефът на авангарда полк. Георги Райков, който е отговарял за охраната на събитието, и шефът на личната охрана на Доган. Други шестима гардове получиха дисциплинарни наказания.

Георги Райков отрече обвиненията и заяви, че ще обжалва заповедта за уволнението му. Той обяви още тогава, че е настоявал в самото начало да има засилен контрол, какъвто е бил поставен след инцидента.

#Ахмед Доган #нападение #Октай Енимехмедов #Георги Райков #Емануил Йорданов #Тодор Коджейков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници