НДСВ и отцепници от ДПС в коалиция за изборите

НДСВ и отцепници от ДПС в коалиция за изборите
Христина Христова и Корман Исмаилов регистрираха в ЦИК първата коалиция за изборите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първата регистрирана под номер едно в ЦИК коалиция, е между НДСВ и отцепници от ДПС начело с Касим Дал и Корман Исмаилов. „Център – свобода и достойнство" е обединение на НДСВ и Народна партия „Свобода и достойнство".

Председателят на НДСВ Христина Христова припомни намерението на НДСВ от преди година да търси съюзници за промяна на социалния курс. Такива съюзници центристката партия открила у новосформираната партия на Исмаилов и Касим Дал.

Христова коментира и възможността предизборната коалиция да влезе в следизборен съюз с други партии, като подчерта, че ключови за това решение ще бъдат управленските програми на останалите партии.

Лидерът на НДСВ съобщи, че листите на коалицията все още не са готови, но днес приключват номинациите за участниците в тях. По всяка вероятност Христова ще оглави партийните листи в 23 МИР София и Враца.

Процесът на номинации в коалиционния партньор Народна партия „Свобода и достойнство" също трябва да приключи днес, съобщи лидерът Корман Исмаилов. „За нас е много важно с една максимална синергия с коалиционните ни партньори максимално да мотивираме структурите в страната, така че съм убеден, че ще успеем да постигнем най-добрия резултат с най-достойните хора в листите,” каза Исмаилов, който вероятно ще бъде водач на листата в Кърджали.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници