Apple патентова телефон с извит дисплей

Apple патентова телефон с извит дисплей
A A+ A++ A

Заявка за действително иновативен патент подаде Apple преди няколко дни в САЩ. Според патента става дума за гъвкав AMOLED екран, който се вкарва в празен стъклен корпус и се поддържа от структурни елементи, като е видим от всички страни на устройството. От Apple обясняват, че по този начин увеличават видимата площ на екрана на устройството, без това да води до по-голям размер на същото.

Наблюдатели коментират, че патентът може би е свързан с iWatch, който според слухове също използва гъвкав дисплей. Това обаче е малко вероятно с оглед на приложените към заявката скици, които приличат на телефон. Друг вариант е дисплеят да се използва за имитирането на 3D ефекти, което би било напълно възможен сценарий с оглед на присъствието на 2 отделни екрана на известно разстояние един от друг.

В същото време от Apple са заявили и друга интересна функция. Устройството ще разпознава лицето на своя собственик и по този начин ще изобразява важната за него информация върху обърнатата към него страна. Във всички случаи, ако този патент бъде използван за създаването на реално устройство, то производителите на калъфи за телефони ще бъдат изправени пред сериозен проблем.

http://appft1.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=1&f=G&l=50&co1=AND&d=PG01&s1=20130076612.PGNR.&OS=DN/20130076612&RS=DN/20130076612

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници