ДСБ: За Цветанов няма разлика между законно и незаконно

ДСБ: За Цветанов няма разлика между законно и незаконно
В случая става въпрос за тежка злоупотреба с власт за политически цели, подчерта Атанасов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обвиненията за подслушване са свързани с психологическия портрет на Цветан Цветанов, това е човек, за когото няма граница между законно и незаконно, а всичко е въпрос на целесъобразност. Той няма вградено самосъзнание, за да спазва правилата, решил е, че всичко му е позволено за постигането на политически цели. Това каза за БГНЕС Атанас Атанасов, бивш ръководител на Националната разузнавателна служба(НРС) и член на ДСБ.

В случая става въпрос за тежка злоупотреба с власт за политически цели, подчерта Атанасов. Той не отхвърли възможността самият Цветанов да е използвал за личната си политическа цел събраната в МВР информация, за да бъдат неутрализирани политически дейци в неговата партия.

"Аз не се изненадвам от такъв тип информация, защото самият аз имам данни за мои разговори, които са били документирани в МВР, защото видях детайли от разговори в определени медии. И съм убеден, че тази информация е спусната от МВР към тези медии", каза още Атанасов.

Това аз бих определил като българският "Уотъргейт", за да използват средствата на държавата незаконосъобразно за политически цели, не може да бъде определено като нищо друго, каза още бившият началник на НРС.

Атанасов изказа мнението си по повод на твърдения на соцлидера Сергей Станишев, че има сигнал за подслушване на политици и бизнесмени от МВР от 2009 година насам.

#подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници