Станишев: Цветанов е подслушвал Плевнелиев, Първанов, Доган…

Станишев: Цветанов е подслушвал Плевнелиев, Първанов, Доган…
Подслушвани са още бизнесмени и магистрати, обяви Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Получих сигнал, че Цветан Цветанов е ръководил чудовищна схема за незаконно подслушване от септември 2009 г. досега. Това заяви на извънредна пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев, предадоха информационните агенции. Цветанов е подслушвал без регламент политици като Росен Плевнелиев, Георги Първанов, Иван Костов, Симеон Дянков, Ахмед Доган, Кристалина Георгиева, както и самия Станишев.

Подслушвани са били и редица бизнесмени, магистрати и общественици. Сред тях са Нели Куцкова, Цветелина Бориславова, Гриша Ганчев, Иво Прокопиев.

Схемата е била ръководена лично от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов чрез началниците на СДОТО, които са били трима в периода септември 2009 г. досега. Това са били Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров. По-надолу в схемата са участвали служители с инициали И.Ш., Й.К., Д.А., Х.Д. и К.Д.

Сергей Станишев обяви само инициалите, макар че в сигнала до него били изписани целите имена. Лидерът на БСП скри част от данните, понеже те можело да бъдат класифицирана информация. Писмото е било адресирано лично до него на адреса на БСП - „Позитано“ 20.

Цветан Цветанов лично заповядвал кой да се подслушва на шефа на СДОТО. Той пък чрез мобилните оператори намирал номерата на „жертвите“ и разбирал в кой район се намират те.

Станишев обяви, че по този повод ще се срещне с главния прокурор Сотир Цацаров.

Соцлидерът обяви, че ако сигналът се окаже верен, България ще е във фокуса на голям международен скандал.

#подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници