Windows Blue ще работи по-добре със следващото поколение ултрабуци

Windows Blue ще работи по-добре със следващото поколение ултрабуци
A A+ A++ A

През уикенда в интернет се появи първата тестова версия на следващия ъпдейт на Windows 8 с кодовото име Blue. Вече видяхме някои от промените в него, но се оказва, че има и неща, които в момента няма как да бъдат изпробвани, тъй като ще зависят от процесорите Intel Haswell в следващото поколение ултрабук лаптопи. Това става ясно от източник на CNET в Microsoft, който е споделил, че очакващият пазарната си премиера през юни процесор Intel Haswell ще използва специална технология в Windows Blue, която ще доведе до голяма енергийна ефективност.

Според информацията Microsoft и Intel разработва специален модел на енергопотребление, който ще може да се адаптира към мобилни устройства с различна производителност. CNET пишат, че така с масовите процесори на Intel Windows Blue ще се държи повече като платформа за смартфони или таблети. "Ще можете да си купите невероятно бърз ултрабук, който е по-производителен дори от компютър с Ivy Bridge, но с по-дълъг живот на батерията", допълва източникът на изданието.

Някои варианти на Haswell ще са с подобрен режим за работа в режим на изчакване и дори устройството да е "заспало", то ще може да синхронизира информация от електронна поща, социални мрежи и т.н. Това е технология, която вече присъства и в процесорите Atom Clover Trail, които вече задвижват различни таблети с Windows 8. В Haswell ще са имплементирани същите възможности за пестене на енергия, но процесорите са много по-мощни от Atom.

http://news.cnet.com/8301-10805_3-57575826-75/windows-blue-is-aimed-at-intel-haswell-ultrabooks/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите