Детските приказки влияели на психиката

Детските приказки влияели на психиката
Приказните истории за Пепеляшка и Спящата красавица втълпявали на момичетата, че прекрасният принц съществува, а животът е щастие, успех и модни дрехи. Снимка: collider.com
A A+ A++ A

Холивудските филми и знаменитости и детските приказки са сериозна опасност за малките момичета, които прихващат т.нар. „синдром на принцесата“ и стават самовлюбени.

Според психолози синдромът се изразява в желанието на децата да получават все по-нови дрехи, да се обличат в рокли и изобщо да имат всичко, което поискат, предаде БГНЕС, позовавайки се на американски медии.

При детските анимации ситуацията е още по-сериозна. Когато гледат филм на „Дисни“, момиченцата започват да подражават на герой, който не е напълно реалистичен. Това може да повлияе на самочувствието им, когато пораснат.

Приказните истории за Пепеляшка и Спящата красавица втълпявали на момичетата, че прекрасният принц съществува, а животът е щастие, успех и модни дрехи.

Приблизително същото въздействие върху психиката имала и куклата Барби, която обича да носи малко дрехи и много грим.

Поради тази причина родителите трябва да бъдат особено внимателни какви филми гледат децата им и на кого започват да подражават, съветват психолозите.

#психика #„Дисни“ #приказки #знаменитости

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници