Къде е Абрамович?

Къде е Абрамович?
Абрамович е на свобода, съобщи говорителят му. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В ранния следобед в понеделник руски медии публикуваха информацията, че руският милиардер Роман Абрамович е задържан в САЩ от служители на ФБР. Предположенията бяха, че арестът е свързан или с бизнеса на олигарха, или със смъртта на Борис Березовски.

След публикацията говорителят на Абрамович - Джон Ман, опроверга информацията и заяви, че собственикът на футболен клуб „Челси“ е в САЩ отскоро по лични дела.

„Роман Аркадиевич се намира в САЩ, но е на свобода. Информацията за ареста му е лъжлива“, заяви Ман.

ФБР също опроверга информацията.

Абрамович има имоти в няколко от американските щати, а яхтата му е акостирана в Ню Йорк. Предполага се, че олигархът е пристигнал в САЩ заради напредналата бременност на съпругата си Дария Жукова, която е решила да роди в Ню Йорк.

Преди седмица името на Абрамович отново бе в пресата по трагичен инцидент. Адвокатът му Оливие Мецнер бе открит мъртъв във Франция.

Новината доведе до спад на акциите на компания „Евраз“ на борсата в Лондон. Абрамович е един от собствениците на компанията.

Едно от първите предположения за ареста на Абрамович бе смъртта на руския олигарх, който живееше в изгнание в Лондон – Борис Березовски.

В събота дългогодишният бизнес противник на Абрамович бе открит мъртъв в дома си, а разследващите работят по всички версии - включително самоубийство и дори убийство.

Березовски съдеше Абрамович за 5,5 милиарда долара. През 2012 г. съдът отхвърли иска на магната Березовски, но излязоха много нови факти за бизнеса на Абрамович.

Ищецът настояваше, че е бил бизнес партньор на Абрамович и заедно с грузинския милиардер Бадри Патаркацишвили е притежавал дялове в руската петролна компания „Сибнефт“ и алуминиевата „Русал“.

#Роман Абрамович #САЩ #ФБР #Борис Березовски #Джон Ман #Дария Жукова #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници