Българи теглят кредити, за да покрият стари задължения

Българи теглят кредити, за да покрият стари задължения
Българите теглят потребителски кредит, за да покрият стари задължения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Все повече българи търсят потребителски кредит за рефинансиране на стари задължения, отчитат консултантите от „КредитЦентър“ пред Дарик.

Според управителя на консултантската къща Тихомир Тошев при една трета от случаите хората вече имат просрочия и са изпуснали момента, в който да преструктурират задълженията си.

„При потребителското кредитиране виждаме тенденция, която е малко засилена в началото на годината. През февруари имахме по-сериозен ръст на запитванията за потребителски кредити, с които да се рефинансират няколко малки задължения и други натрупани задължения към ютилити компании“, коментира Тихомир Тошев.

Според него при повечето от тези запитвания хората вече са изпаднали в затруднения и са имали забавяне по вноски, кредити и кредитни карти. А при някои от тях моментните доходи не позволяват да се изтегли нов кредит, който да покрие всички тези задължения. Това показва, че през последните четири-пет години хората успяват да натрупат повече задължения отколкото позволяват доходите им.

#Тихомир Тошев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници