Датският треньор: България е по-добра от Чехия

Датският треньор: България е по-добра от Чехия
Олсен сподели, че за пръв път е бил силно впечатлен от националите ни след победата им над Холандия в приятелски мач от май 2012 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Селекционерът на Дания Мортен Олсен заяви, че българският национален отбор е по-добър от чешкия, след като страната му победи Чехия с 3:0 като гост в мач от квалификациите за Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 г.

„Българите играят добре, имат много силни играчи и са допуснали само една загуба в последните си осем срещи. Вярно е, че те играха много мачове вкъщи, но в крайна сметка спечелиха много точки и все още нямат поражение от началото на квалификациите“, добави Олсен, цитиран от Dnevnik.bg

Той сподели, че за пръв път е бил силно впечатлен от националите ни след победата им над Холандия в приятелски мач от май 2012 г.

„За първи път видяхме този отбор на България в мача срещу Холандия. След като свърши мачът, си казахме: „Уау! Това е един много добър отбор“, каза Олсен.

В момента страната ни заема втора позиция в групата с 9 т. от 5 мача, следвана от Дания и Чехия с по 5 т. от 4 мача.

България гостува на Дания във вторник в Копенхаген в квалификационен мач за Световното футболно първенство през 2014 г., а датският треньор заяви, че победата е задължителна, за да запази неговият отбор добри шансове за класиране.

#Мортен Олсен #Дания #България #Бразилия #2014 #световно #футбол #квалификации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници