Финансовият министър: Възстановеното ДДС е най-ниското от 2008 г. насам

Финансовият министър: Възстановеното ДДС е най-ниското от 2008 г. насам
Според Калин Христов, най-важно е да бъдат намерени разходите, които се използват най – неефективно и да се пренасочат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансовият министър Калин Христов заяви, че възстановеното ДДС е най-ниското в момента от 2008 насам, а дефицитът не трябва да ни притеснява.

"По принцип в първите месеци на годината той е по – висок поради характера на данъчните приходи. Ние можем да изпълним дефицита, който е заложен в бюджета от 1,3 процента. Има и еднократни фактори, които влияят на дефицита в първото тримесечие, това са промените в някои данъчни закони, направени миналата година, които изместват по – напред във времето някои данъчни приходи, обясни Христов пред БНР.

Според него, най-важно е да бъдат намерени разходите, които се използват най – неефективно и да се пренасочат.

"Трябва да направим максимално възможното да съберем приходите, определени от бюджета. От разходната част да насочим приходите по съответните сектори. Когато се смята, че трябва в кратък период да се направи определена политика, различна от написаното в бюджета, трябва да се реши, кои разходи трябва да бъдат намалени", коментира той.

#Калин Христов #ДДС #дефицит #разходи #приходи #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници