Microsoft разкри каква информация дава на полицията

Microsoft разкри каква информация дава на полицията
A A+ A++ A

Microsoft реши да последва примера на Google и Twitter и обяви публично данни за информацията, която е била предоставена за потребители по искане на властите в различни държави. Общо за 2012 американците са получили 70 665 запитвания от официални органи в 54 различни държави, които са искали информация за 122 015 потребители. От тях напълно отхвърлени като неоснователни са били 18%, а в 82% от случаите Microsoft са съдействали в някаква степен на властите. Процентът звучи стряскащо, но на практика само при 2,2% от запитванията полицията е получила каквато и да е било лична информация за засегнатите клиенти на компанията от Редмънд. Любопитното е, че българските власти не са отправили нито едно запитване към Microsoft през изминалата година.

Важно е да се знае, че тези цифри не включват Skype. Според Microsoft общият брой на запитванията за информация относно клиенти на Skype са били 4713, като няма случай, в който да е било уважено искане за предоставяне на информация за проведени разговори или чатове. Единствената информация във връзка със Skype, която е била предоставяна на властите, са отделни потребителски имена и e-mail адреси.

http://blogs.technet.com/b/microsoft_blog/archive/2013/03/21/microsoft-releases-2012-law-enforcement-requests-report.aspx
http://www.microsoft.com/about/corporatecitizenship/en-us/reporting/transparency/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници