Българите без безплатен лекар и общинско жилище във Великобритания

Българите без безплатен лекар и общинско жилище във Великобритания
Мерките са обмислени така, че да спрат наплива от българи и румънци, когато следващата година двете нации получат пълни права за работа в ЕС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Имигрантите от България и Румъния ще си плащат при посещение при личен лекар и няма да имат право да получават общински жилища до 5 години след установяването си във Великобритания, съобщава британският вестник "Дейли мейл".

Според консервативния премиер Дейвид Камерън, правителството трябва да предприеме нови твърди мерки, тъй като Великобритания се е превърнала в удобна мишена за имигрантите по време на управлението на лейбъристите.

За да бъдат лишени българите и румънците от тези права, в близките месеци парламентът трябва да гласува промени в законите.Това е много вероятно да се случи заради настроенията на Острова срещу имигрантите от Източна Европа, въпреки съпротивата на Лейбъристката партия.

Мерките са обмислени така, че да спрат наплива от българи и румънци, когато следващата година двете нации получат пълни права за работа в ЕС.

През седмицата стана ясно, че британски министри обмислят план, който предвижда от българите и румънците, които се очаква да пристигнат в Обединеното кралство след 1 януари 2014 г., да се взимат пръстови отпечатъци, снимка и електронен запис на подписа им, съобщава вестник "Дейли Телеграф".

Според плана възможността българите и румънците да се възползват от британската социална система ще се дава единствено с подобно "биометрично разрешително за пребиваване".

Доклад на правителството на Дейвид Камерън, който бе представен в началото на седмицата, показа, че страховете на Лондон от огромен наплив българи и румънци след 1 януари са неоснователни – вместо очакваните досега 50 000 имигранти от България и Румъния, на Острова вероятно ще пристигнат не повече от 13 000 българи и румънци.

#България #Румъния #българи #румънци #Великобритания #доклад #наплив #социална система #Лондон #Лейбъристка партия #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници