Надежда Нейнски: Не можехме да пратим танкове в Либия

Надежда Нейнски: Не можехме да пратим танкове в Либия
Аз и Марин Райков направихме всичко, което беше по силите ни, за да разрешим кризата с българските медици в Либия, категорична бе Надежда Нейнски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Външно министерство, аз и Марин Райков направихме всичко, което беше по силите ни, за да разрешим кризата с българските медици в Либия, обяви евродепутатът Надежда Нейнски в предаването „Дикoff" по Нова ТВ.

„Не можехме да изпратим нито армия, нито танкове", каза още Нейнски по повод обвиненията на „Атака" срещу служебния премиер Марин Райков, че носи отговорност за кризата с медиците ни в Либия.

„Тогава България не беше член нито на НАТО, нито на ЕС, европейската солидарност даде инструмент за освобождаването на медиците", припомни Нейнски.

Тя подчерта, че делото за медиците е било засекретено над 20 години и ако в него е имало нещо срещу нея или срещу Марин Райков, е имало възможност да бъде разсекретено.

По думите й ролята на Марин Райков като служебен премиер не е да дава оценка на бившия министър-председател Бойко Борисов, а да преведе страната през този труден период и да гарантира честни избори.

#Надежда Нейнски #Марин Райков #Либия #Бойко Борисов #медици #НАТО #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници