Европейската комисия може да разследва Apple заради договорите с операторите

Европейската комисия може да разследва Apple заради договорите с операторите
A A+ A++ A

New York Times публикуваха информация, че Европейската комисия се е заела да проверява Apple заради условията по договорите, които американската компания сключва с европейските оператори. Според източника на New York Times няколко европейски оператора са споделили подробности за условията на договорите си с Apple, макар засега никой да не е подал официално оплакване. Проблемът е, че Apple обикновено искат от операторите да подпишат договор, че ще поръчат определено количество телефони, което може доста да затрудни доставчика, в случай че не успее да ги продаде бързо.

За да решат този проблем, операторите пък насочват маркетинга си изключително за реклама на iPhone и по този начин конкуренцията на пазара доста се редуцира. Според говорител на Apple компанията спазва стриктно законите, дори и в Европейския съюз, и няма причини да се притеснява. От ЕК пък съобщиха, че в момента наблюдават пазара, но няма задействана антитръстова процедура за нарушаване на условията за свободна конкуренция.

http://www.nytimes.com/2013/03/22/business/global/iphone-contracts-with-carriers-under-scrutiny-in-europe.html?pagewanted=all&_r=0

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници