Впечатления от HTC One и новата версия на интерфейса Sense

Впечатления от HTC One и новата версия на интерфейса Sense
A A+ A++ A

HTC One може и да забави пазарната си премиера с няколко седмици, но устройството вече достигна до редакцията на Mobile Bulgaria, където ще имаме повече време да се запознаем с него, след като се срещнахме за кратко на премиерата му в Лондон и по-късно на мобилния конгрес в Барселона. Устройството на практика е най-големият залог за бъдещето, който прави HTC, а освен това демонстрира и големите рискове, които поема компанията. Дали планът е проработил, ще разберем едва след като започнат продажбите, но от краткото време в компанията на HTC One сме готови да повярваме, че ще успее.

Без никакво съмнение бихме заявили, че това е най-добрият телефон на компанията с Android не само по отношение на техническите характеристики, но и по отношение на дизайна и изработката. В сравнение с него миналогодишният One X изглежда като детска играчка, макар че ни впечатли с масивния си поликарбонатен корпус и с промяната в дизайна, който донесе. HTC One обаче пренася нещата на съвсем ново ниво и всички суперлативи, които кажем за него, ще са съвсем на място. Свикнали сме компанията да ни поднася добре изработени смартфони, но тук е успяла да надмине себе си. Задната част е изрязана от масивен алуминиев блок, който е обработен прецизно и с извита форма, която ляга отлично в ръката, панелът е разделен от тънки пластмасови ивици, но това е направено с функционална цел - например тънката бяла линия над камерата е скрила антената за NFC чипа.

Отзад откриваме още прозореца на камерата, светкавица и допълнителен микрофон за запис на стереозвук, който служи и за подобряване на звука при разговор и потискане на шума. Двете части на телефона са съединени от пластмасова вложка, която е с матово покритие и улеснява захващането. В допълнение, и страничните повърхности са скосени, а това допълнително помага в ергономично отношение. Върху тях се намират слотът за microSIM карта отляво и бутоните за контрол на звука отдясно. Те са изработени от метал, който е гравиран с концентрични кръгове. Малък детайл, но допринасящ за премиум усещането на телефона. Отдолу се намират microUSB порт и отвор за втори микрофон, а върху горната страна са жакът за слушалки и бутонът за включване. Той е нова позиция в сравнение с One X, което улеснява натискането му, ако държите телефона с дясната ръка. В бутона е интегрирано и прозорчето за инфрачервения порт, но тази екстра така или иначе едва ли ще е важна за българите, тъй като приложението TV, което настройва каналите в зависимост от региона, не поддържа нашата страна.

Предната страна на сребристата версия на телефона е с контрастен изглед. Когато екранът е изключен, остава усещането, че той се простира от край до край, но при включването му се вижда, че отвсякъде е заобиколен от черни ивици. Отгоре и отдолу се ограничава от алуминиеви елементи, в които са пробити отвори за двата стереовисокоговорителя, предната камера и сензорите за осветеност и близост. Бутоните за управление вече са само два - за връщане назад и за достъп до основното меню, който служи и за показване на мениджъра на отворени приложения. Това става с двойно натискане.

Изработката на телефона е изключително добра, а подборът на материалите го прави да се усеща като изключително премиум устройство. Ако обичате допира на метал и качествената сглобка, няма начин да не се влюбите в HTC One, в който вниманието към детайлите е изключително. В ръката стои особено солидно и с онова усещане за скъп и качествено направен продукт, което оставя iPhone. Както посочи Пол О'Брайън от популярния сайт за Android MoDaCo, докато някои телефони се усещат като черупка, в която са вкарани компоненти за 500 паунда, при HTC One човек остава с убеждението, че само корпусът струва толкова.

Не по-малко впечатляващ е и дисплеят на смартфона. One X успя да ни впечатли със своя Super LCD2 панел и One успява да предложи дори още по-добър панел. Този път той е изработен по технологията Super LCD3 и макар че отново е с диагонал 4,7", вече предлага Full HD 1080p резолюция и пикселна гъстота от 468 PPI. Изображението е изключително качествено и детайлно, цветопредаването е коректно, контрастът е много висок, а ъглите на видимост са просто феноменални и по-високи например от тези на екрана на Sony Xperia Z.

Друга червена точка дават и високоговорителите, които разполагат с отделен усилвател, който се грижи за качеството на звука. За пръв път при тях е активирана и технологията Beats Audio, а всичко това носи името Boom Sound. Името определено не е пресилено, тъй като телефонът осигурява може би най-силния и качествен стереозвук от мобилен телефон, който сме чували досега. Гледането на видео става още по-завладяващо, а какво да кажем за забавленията с игри - с Asphalt 7 или Real Racing 3 сякаш се намирате на пистата.

Новата версия на интерфейса Sense също изглежда много добре, още повече че е значително олекотена и освободена от натрупаните излишни неща през годината. Всичко изглежда много модерно, а заради мощния четириядрен процесор Qualcomm, Snapdragon 600 с честота 1,7GHz и оперативната памет от 2GB, работата му е изключително бърза и плавна, всичко буквално лети и подсилва статуса на One на телефон от най-висок клас. Повече за интерфейса, новите функции и представянето на камерата с технологията UltraPixel ще можете да прочетете в детайлното ревю, което ще публикуваме през идната седмица. Дотогава ви оставяме в компанията на малко снимки на телефона и интерфейса.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници