„Хизбула“ осъди Обама

„Хизбула“ осъди Обама
Обама, който вчера говори по време на визитата си в Йерусалим, призова държавите да включат шиитската групировка в черния си списък на терористични организации. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ливанската шиитска групировка „Хизбула“ осъди призива на американския президент Барак Обама за обявяването й за терористична организация, като заяви, че той е говорил като „служител на ционистката държава“. Това съобщи БГНЕС, цитирайки АФП.

„Той говори като служител на ционистката държава (Израел), а не като най-високопоставения представител на администрацията на независима държава като САЩ“, съобщи групировката в комюнике, публикувано през нощта.

„Обама иска арабите да приемат вражеската държава като еврейска държава в региона и да започнат пълно нормализиране с нея, а същевременно не казва нищо за справедливите искания на палестинците. Освен това, за да се хареса на вражеската държава, той призовава света да смята „Хизбула“, една от основните части на съпротивата, за терористична организация. Това потвърждава, че е безумно да се разчита на преговорите, и доказва, че изборът на съпротивата е правилен“, посочи групировката.

Вчера Обама, който говори по време на визитата си в Йерусалим, призова държавите да включат шиитската групировка в черния си списък на терористични организации. „Всяка страна, която цени справедливостта, трябва да нарече „Хизбула“ с истинското й име – терористична организация“, заяви Обама, имайки предвид ЕС, който отказва да включи групировката в списъка си на терористичните организации.

#ЕС #Хизбула #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници