Транспортният министър: Кредитният съвет в БДЖ няма да управлява

Транспортният министър: Кредитният съвет в БДЖ няма да управлява
Загубите на БДЖ се изчисляват на около 716 млн. лв., обяви транспортният министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кредитният съвет в БДЖ ще изпълнява консултантски функции и няма да има управленски. Това каза служебният министър на транспорта информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев пред медии.

Той заяви, че в началото на следващата седмица ще се срещне с кредиторите на изпадналата във фактически фалит компания и ще чуе аргументите им. Кръстев добави и намерението си да направи всичко възможно да оздрави БДЖ, съобщи Би Ти Ви.

„Знаем, че БДЖ е във фактически фалит от 2008 г., тук няма сензация“, коментира Кръстев и добави, че когато разбере ситуацията в дружеството, ще говори за смяната на ръководството.

„Бях обезпокоен от сигналите, които получих от кредиторите - няма ясна комуникация в дружеството“, посочи като един от проблемите министърът. Кръстев се обяви против спекулациите относно новите вагони. „Загубите на дружеството се изчисляват на около 716 млн. лв. Ще направя всичко възможно да оздравим БДЖ“, обеща Кръстев.

По повод администрацията, с която ще работи, Кръстев коментира, че действа както е обещал – да няма сътресения в администрацията и промени само ако някой постъпи незаконосъобразно. Транспортният министър представи и екипа си. Албена Лазарова ще е зам.-министър, като в последните два парламента тя е изпълнявала функцията на парламентарен секретар. В ресора „Информационни технологии и съобщения“ ще работи Валери Борисов, а Георги Андреев остава като пиар. Нина Тодорова става началник на кабинета.

#Кристиан Кръстев #БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници