Медведев: Абсурд е Кипър да се спаси, като изземе спестяванията от банките

Медведев: Абсурд е Кипър да се спаси, като изземе спестяванията от банките
Дмитрий Медведев участва в започналата в Москва двудневна министерска среща Русия – Европейски съюз. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Схемата за спасяване на Кипър от фалит чрез изземането на част от спестяванията в банките е абсурдна, заяви руският премиер Дмитрий Медведев на започналата в Москва двудневна министерска среща Русия - Европейски съюз, предаде БНР.

„Независимо как ще се реши проблемът с кипърския дълг, най-важното е да запазим доверието, което е в основата на световния финансов ред. Предложената схема за решаване на финансовите проблеми предизвиква, меко казано, учудване, тъй като е непредсказуема и непоследователна. Авторите на подобни мерки трябва да са наясно, че идеите за конфискация са против интересите на вложителите и те няма как да бъдат популярни“, заяви пред участниците във форума Дмитрий Медведев.

По думите му по-нататъшните планове за Кипър трябва да се обсъждат и решават с участието на всички заинтересовани страни, включително и с Русия.

От своя страна председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу изрази увереност, че кипърските проблеми, които са резултат от раздутата финансова система в страната, ще бъдат решени. В тази насока ЕК води консултации с Русия, посочи той.

И Медведев, и Барозу специално наблегнаха в своите изказвания върху стратегическото партньорство и дългосрочния характер на отношенията между Русия и ЕС.

#Дмитрий Медведев #Москва #Русия #Европейски съюз #ЕК #Жозе Мануел Барозу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници