Престъпността се е увеличила с 15% за година

Престъпността се е увеличила с 15% за година
Николай Радулов коментира и факта, че палежите на коли спряха, въпреки че задържаните за тях бяха пуснати от ареста. Снимка: capital.bg
A A+ A++ A

Престъпността в България се е увеличила, както и арестите, но все по-малко са действително разкритите престъпления, каза бившият секретар на МВР Николай Радулов.

„Опитите по някакъв начин да се оправдае политиката на червените точки и небивалите медийни успехи докарва психолозите на МВР до общия присмех от страна на техните колеги“, каза пред БНР експертът по въпросите на националната сигурност и бивш секретар на МВР Николай Радулов.

„Задържаните биват арестувани, защото общественото недоволство от липсата на видими резултати от работата на полицията е много голямо“, смята още той.

Николай Радулов коментира и факта, че палежите на коли спряха, въпреки че задържаните за тях бяха пуснати от ареста.

Според Радулов, когато бъде хванат произволен човек, това е покана към извършителите да продължат да палят или взривяват и не решава генерално проблема.

„Обикновеният човек, чиято кола е запалена, обран е в мола преди Коледа или му се е случило друго нещо, е обезверен и е засилено мизерното му съществуване“, каза още той.

Радулов отбеляза, че за една година престъпността в България се е увеличила с 10–15%, а в същото време разкриваемостта на престъпленията е намаляла.

#Николай Радулов #Радулов #престъпност #арести #разкриваемост #престъпления

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"