Борисов: България „харизвала“ парите си на чужденци

Борисов: България „харизвала“ парите си на чужденци
„Години наред българският лев е харизван много лесно на чужденците под едно много модерно име – инвеститори“, каза премиерът. Снимка: legalworld.bg
A A+ A++ A

България твърде лесно е „харизвала“ парите си на чужденци, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Години наред българският лев е харизван много лесно на чужденците под едно много модерно име – инвеститори. Стотици милиони са заминали“, каза премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Според него „огромни пари от БВП са харизвани“. „Това са пари, които са или от електромерите, или от водомерите, или от портфейлите им в моловете, или от таксата за електрически ток, или от така наречените големи, малки, средни шлемове“, каза той.

„Ако е било добре, защо 2006 година тези енергийни проекти не сте ги подписали, не сте започнали да ги строите?“, попита премиерът опонентите си.

По думите му предишните управляващи не са започнали проекти като АЕЦ „Белене“ и петролопровода „Бургас–Александруполис“, защото са неефективни в този си вид.

Най-интересен живот, след като е бил премиер, според Борисов, води Симеон Сакскобургготски.

Премиерът сподели още, че Петър Стоянов „с това, което има като позиция в атлантическата част на света“ е уникален капитал за България, а Желю Желев – „безкрайно ценен учител“, каза още премиерът.

Според него, когато такива хора завършат своя мандат, не трябва да продължават в тяснопартийна посока.

Борисов смята, че именно от това е загубил Петър Стоянов – че се е опитал да прави „дребна политика“ след президентството.

Той заяви, че се страхува „дали в кризата популизмът няма да победи разума“.

Премиерът сподели, че най-големият му страх сега е кризата, преди са били болестта, контузиите.

„Сега ме е страх от кризата – дали популизмът няма да победи разума. Истински се надявам да победи разумът в нашето общество. Добротата – аз съм най-опасен, когато някой работи с мен с добро, тогава ставам много склонен да отстъпвам, да има мир и разбирателство. А когато ни нападат, това е приказка“, каза той.

#Бойко Борисов #премиер #Петър Стоянов #Желю Желев #Симеон Сакскобургготски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"