Китайски звезди стартираха атака срещу Apple

Китайски звезди стартираха атака срещу Apple
A A+ A++ A

Миналата седмица в Китай стартира доста необичайна PR атака срещу Apple, в която се включиха водещи национални медии и известни местни актьори и музиканти. Началото бе дадено от телевизия CCTV, излъчила изключително остър репортаж, в който се критикува гаранционната политика на компанията от Купертино в Китай.

Според излъченото предаване Apple дискриминира своите клиенти в най-многолюдната държава в света, защото ремонтира дефектиралите им i-устройства, вместо да ги замени, както прави в повечето други държави. Причината е съвсем прозаична. Според китайските закони замяната на дефектирало устройство води до нов старт на гаранционния период, докато при ремонт подобно удължаване няма.

Предаването по CCTV пък предизвика доста необичайна буря от реакции на известни артисти и музиканти, които в един и същи час пуснаха в социалните мрежи съобщения, в които критикуват Apple и изразяват разочарованието си от действията на компанията. Според наблюдатели в случая става дума за добре координирана PR акция на конкуренцията.

Твърде възможно е също от Apple да са отказали да пуснат рекламни спотове по CCTV. Според запознати могъщата телевизия има навика да прави черен PR срещу клиенти, които са отказали реклама или са намалили рекламните си бюджети в телевизията. Към момента Apple има годишни продажби на стойност 8.6 милиарда долара на територията на Китай, като успя да отбележи ръст от близо 100% през изминалата година. Въпреки това американците все още са далеч зад конкурентите си от Samsung и Lenovo.

http://www.tealeafnation.com/2013/03/chinese-state-television-goes-after-apple-inc-web-users-call-for-boycott/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници