Google вече тества прототипи на Nexus 5

Google вече тества прототипи на Nexus 5
A A+ A++ A

Пристигнаха и първите новини за Nexus 5, макар и да не са от официален източник. Според информация на Android and me, Google в момента тества няколко прототипа на новия телефон, произведени от различни компании. Моделът на LG се казва Megalodon и както подсказва и името на модела, устройството ще е с още по-голям дисплей - в случая 5,2". Източникът на сайта твърди, че компанията планира премиерата на телефона да бъде през октомври тази година, което съвпада и с предишните премиери на устройствата от серията.

Google обаче още не са избрали производител за новия телефон. Засега информацията е само за прототипа на LG, който работи с процесор Qualcomm Snapdragon 800 с тактова честота 2,3GHz. Не е изключено телефонът също така да се предлага и с капацитет на паметта от 32GB и 64GB, освен стандартните за Google 16GB. Слуховете твърдят, че камерата на Nexus 5 ще е 16MP със сензор от Omnivision и с възможност за запис на видео при 4К Ultra-HD резолюция с 30fps и при 1080р с 60fps кадрова честота.

Според информацията предната камера ще е с резолюция 2,1МР. Подобно и на наскоро представения HTC One, Megalodon ще разполага със стереоговорители върху предния панел, а освен това ще има и DVB-T/ATSC тунер за мобилна телевизия. Ако всичко това се окаже вярно, новото попълнение в серията Nexus ще разполага още с 4G LTE възможности и батерия с капацитет 3300 mAh.

Посочва се и че ще има 3GB RAM памет, което вече започва да хвърля сянка на съмнение върху достоверността на данните, в допълнение на това, че екранът ще е OLED с full HD резолюция, а дори и Samsung се сблъска с проблеми при създаването на такъв панел.

Междувременно се появи друга информация за устройството, която звучи по-достоверно. Тя идва от източник на PhoneArena и твърди, че Google подготвя изненади по отношение на камерата. Това, изглежда, се подкрепя и от думи на Вик Гундотра, който наскоро писа в Google+, че компанията работи по сериозно подобряване на камерите на телефоните Nexus и трябва да изчакаме, за да видим резултатите.

Източникът на информацията е споделил, че камерата ще има троен сензор и ще е брандирана с името на Nikon. Това очевидно ще е основната характеристика, върху която ще се акцентира в маркетинга, а тестовите устройства са показали невиждано качество на изображението.

Останалите технически характеристики, които се посочват, определено звучат по-правдоподобно. Според тях са 5" дисплей с резолюция 1080p, процесор Snapdragon 600 (Snapdragon 800 може да се появи в евентуалния таблет Google Nexus 10.2), 2 GB RAM, 8 или 16 GB вградена памет и батерия с капацитет 3140 mAh. Платформата е Android 5.0.

http://androidandme.com/2013/03/news/rumor-is-this-the-lg-nexus-5/
http://www.phonearena.com/news/Rumor-Google-Nexus-5-might-feature-a-revolutionary-camera-with-Nikon-branding_id40968

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници