Протест в Благоевград срещу ВиК

Протест в Благоевград срещу ВиК
Жители на Благоевград се събраха на протест пред ВиК и поискаха оставката на управителя на водното дружество. Снимка: blagoevgrad.eu
A A+ A++ A

Жители на Благоевград се събраха на протест пред ВиК и поискаха оставката на управителя на водното дружество, съобщи БНТ.

Според Националната гражданска иницатива за обществен контрол ръководството на ВиК е поискало цинично увеличение на цената на водата със 17 ст. за кубик, а самият управител на дружеството е в конфликт на интереси заради дялово участие с две негови фирми.

Протестиращите казаха, че не искат нова цена на водата, защото не могат да я плащат. В много от семействата има поне по един безработен, а животът по думите им става все по-труден.

Хората недоволстват и срещу инкасаторите, които често надписват сметките служебно, когато не могат да намерят абонатите в дома им. Мъж дори показа сметка за две години от над 300 лева за апартамент, който е необитаем.

Управителят на ВиК заяви, че увеличението на цената на водата, което е поискало водното дружество от ДКЕВР, е да скочи с 8 стотинки, а не със 17, както твърдят протестиращите.

#Благоевград #ВиК #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници