Microsoft Surface продължава да се продава слабо

Microsoft Surface продължава да се продава слабо
A A+ A++ A

Според информация на Bloomberg към края на февруари Microsoft са успели да продадат общо около 1.5 милиона таблета от серията Surface. Същите източници посочват, че около 1.1 милиона устройства са с Windows RT, докато пуснатият в продажба през февруари Surface Pro е успял да привлече малко над 400 000 купувачи. Информацията означава, че през първите два месеца на новата година Microsoft са продали точно толкова устройства, колкото и през последните два месеца на миналата.

С други думи, поне за момента Surface Pro не е успял да вдигне цялостно продажбите на продуктовата линия, но за сметка на това е успял да свали още популярността на таблетите с Windows RT, от които за 2013 до момента са продадени само около 350 000. Това е сериозно отстъпление от малко над 700 000 продадени броя от Surface RT за същия времеви период от 2012 и направо нищожно в сравнение с над 22 милиона продадени iPad-a.

Слабото представяне на Surface RT пък допълнително разколебава хардуерните партньори на компанията от Редмънд. Както е известно Samsung и Toshiba вече се отказаха да пускат таблет с Windows RT, а други компании като Acer и HTC отложиха съответните си устройства за второто тримесечие на 2013, за да могат по-добре да преценят пазарното развитие.

http://www.bloomberg.com/news/2013-03-14/microsoft-s-surface-tablet-is-said-to-fall-short-of-predictions.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници