Миков: Прокуратурата да контролира СРС-тата

Миков: Прокуратурата да контролира СРС-тата
Народните представители от Коалиция за България Ангел Найденов, Михаил Миков, Петър Курумбашев и Мая Манолова се срещнха с главния прокурор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата е призвана да контролира използването на СРС-та, заяви бившият депутат от Коалиция за България Михаил Миков.

„Поискахме среща, за да запознаем главния прокурор Сотир Цацаров и да му представим онези сигнали, които депозирахме в бившата парламентарна комисия на Яне Янев за корупция по високите етажи на властта“, коментира Миков, цитиран от БГНЕС.

Миков заедно с колегите си Ангел Найденов, Мая Манолова и Петър Курумбашев точно в 11 ч. влязоха в кабинета на главния прокурор.

„Запознахме г-н Цацаров със случая „Мишо Бирата“, с търгове в земеделието, с незаконни действия с плажни ивици, пясъци, дюни, случаи, свързани с унищожаване на напоителните системи и продаване на тръбите им за скрап, и др. Всички те се основават на сигнали, подадени от депутати от Коалиция за България, от общински съветници и не бива да останат без адекватен отговор от прокуратурата“, посочи Миков.

Бившият депутат коментира, че е срещнал разбиране от страна на главния прокурор Цацаров и той е поел ангажимент в най-кратък срок да информира за резултата от проверките.

#СРС-та #Коалиция за България #Михаил Миков #главен прокурор #Сотир Цацаров #Яне Янев #Ангел Найденов #Мая Манолова #Петър Курумбашев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници