Франция настоява Skype да се регистрира като телеком

Франция настоява Skype да се регистрира като телеком
A A+ A++ A

Френският телекомуникационен регулаторен орган ARCEP е взел решение, че Skype трябва да се регистрира като оператор на телекомуникационни услуги, ако иска да продължи дейността си на територията на страната. Според регулатора в момента Skype избягва да предоставя на клиентите си и на държавата "всички задължения на телекомуникационен оператор", въпреки че на практика работи като такъв. От ARCEP вече са сезирали главния прокурор на Франция, като са изтъкнали, че отказът за регистрация е криминално престъпление.

От регулатора настояват най-вече Skype да осигури обаждания до телефон 112 и да даде възможност за законно подслушване на разговорите на потребителите с помощта на СРС, което в момента не е възможно. Още по-важната цел на френската държава е да накара Skype да плаща данъци върху приходите си в страната, което в момента не се случва. Спорът между ARCEP и Skype започна преди година, но досега притежаваната от Microsoft компания не е направила никакви постъпки, за да получи лиценз като телекомуникационен оператор.

Официалният отговор на Microsoft е, че "Skype не е доставчик на електронни комуникационни услуги според френските закони". Още преди придобиването си от страна на Microsoft Skype имаше подобни спорове в Етиопия и ЮАР, но сега атаката е по-сериозна, защото Франция е един от сериозните пазари на компанията. В същото време в Индия чакат с нетърпение изхода от спора, като местният министър на информационните технологии Кули Крупарани е подчертал, че не е коректно местните телекоми да плащат ежегодни такси на държавата, а Skype само да прибира приходи.

http://www.nytimes.com/2013/03/13/technology/france-refers-skype-to-prosecutors.html?_r=1&

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници