Райков: Няма да правим кадрови промени

Райков: Няма да правим кадрови промени
Популизъм няма да допуснем, категоричен е Марин Райков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Моментът не е най-подходящ да започнем цялостно преструктуриране на личния състав, заяви служебният премиер Марин Райков след среща с председателя на БСП Сергей Станишев.

„Едва ли би било целесъобразно ние да създадем нова временна бюрократична прослойка, нямаме време да направим това“, заяви Марин Райков в отговор на искането на левицата за кадрови промени в политическите кабинети, предаде БГНЕС.

„За мен най-важното е наличието на един институционален подход. Важно е да работят институциите, важно е българската администрация да не спира да функционира. Администрацията не трябва да блокира“, подчерта той.

Все пак служебният премиер пое ангажимент да освободи онази част от политическите кабинети, с които служебните министри не искат да работят, или онези, за които има ясни доказателства, че досегашната им работа е допринесла за създаване на кризисни ситуации в тяхната сфера на отговорност.

„За мен няма лош резултат на изборите, има само един негативен сценарий и това е политическата сила, която губи, да оправдава това с евентуални манипулации. Желанието ми е да изчистим този процес от всякакви съмнения. Не трябва да има съмнение, че това правителство възприема като ключова задача да се справи с този проблем“, добави той.

Във връзка с призива на лидера на левицата Сергей Станишев служебното правителство да направи оценка на това, което е наследило от кабинета „Борисов“, Райков заяви: „Ние сме неутрално правителство. Политическа оценка на правителството на Борисов няма да даваме“.

„Ние няма да даваме политическа оценка и на вашето правителство“, обърна се той към Станишев, но все пак пое ангажимент: „Ще се стремим да работим по начин, по който никой няма да се усъмни в нашата безпристрастност. Не е възможно да не анализираме състоянието на нещата по сектори и като цяло и мерките, които ще предприемем, ще бъдат израз на нашето отношение към това, което наследяваме“.

Популизъм няма да допуснем, категоричен е Марин Райков.

#БСП #Сергей Станишев #Марин Райков #Бойко Борисов #служебен кабинет #промени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници