Интересът към следващия iPad mini се увеличава

Интересът към следващия iPad mini се увеличава
A A+ A++ A

Съвсем очаквано, след като първият модел на iPad mini набра популярност на пазара, интересът на публиката към следващата версия на таблета започва да се покачва. Поне това сочат данните на TechBargains, според които преди премиерата на таблета едва 18% от потребителите са имали планове за покупка на устройството, докато в момента тази цифра е почти двойна - 33%. Освен това потребителите вече имат и очаквания какви промени и нововъведения биха искали да видят при следващите модели на iPad mini.

Сред тях са по-издръжлива батерия и по-бърз процесор, а над 75% от анкетираните биха искали следващият iPad mini да има Retina дисплей. 53% са потребителите, които си мечтаят пък новият таблет да е по-тънък и лек от предишния. Още подобрения, за които потребителите си мечтаят, са USB порт - 76%, по-добри високоговорители - 71%, а малко по-малко от половината участници в допитването споменават възможността за работа с повече от един профил.

Проучването на TechBargain показва, че интересът към оригиналния iPad също не страда от липса на внимание от страна на потребителите, като една трета са заявили, че смятат да закупят следващия модел на iPad или iPad mini, а 41% все още не са решили кой да изберат. Интересът към по-големия таблет все пак е спаднал и към момента едва 33% от анкетираните са заявили, че имат планове за покупка, докато преди година тези проценти са били 48. Данните на TechBargain са от проучване, направено сред 889 потребители, като една четвърт от участниците все още не притежават таблет, а три четвърти притежават поне един таблет с iOS, Android или Windows.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници