Samsung се готви за сериозна атака срещу Apple в родината й

Samsung се готви за сериозна атака срещу Apple в родината й
A A+ A++ A

Ден преди събитието на Samsung в Ню Йорк, на което се очаква корейската компания да представи следващия модел от серията Galaxy S, Bloomberg публикува обширен материал за стратегията на компанията и за възможностите на новото устройство. Изданието посочва, че този път Samsung се готви да атакува Apple на територията, на която компанията е най-силна - премиерата ще се състои в Radio City Music Hall на няколко преки от представителния магазин на Apple в Голямата ябълка, а събитието ще бъде предавано на живо по интернет и ще може да се гледа и на площад Таймс Скуеър в града.

Samsung вече стана най-големият производител на смартфони в света, но в Щатите Apple продължава да води по продажби. "Предстоящото събитие в Ню Йорк има голямо значение, защото това е територията на Apple", казва базиран в Сеул анализатор в Nomura Holdings. "Това е първият път в който Samsung представя Galaxy S в Щатите". Според Bloomberg смартфонът ще има 5" дисплей и ще се предлага в няколко варианта с различен процесор. Американската версия ще бъде с четириядрен чип от Qualcomm, а на другите пазари ще се появи с 8-ядрен процесор на Samsung.

Изданието посочва, че камерата ще е с резолюция 13МР, което ще е повече от 8МР камера в iPhone 5, който освен това има двуядрен процесор и 4" дисплей. Apple няма да има подобаващ отговор на смартфона поне до средата на годината, подсказва анализатор от Tong Yang Securities и допълва, че през последното тримесечие ръстът в продажбите на американците е бил най-малкият през последните две години, което се посочва за знак, че iPhone губи своята популярност сред потребителите. Очаква се новият iPhone 5S да се появи в края на второто тримесечие или в началото на третото.

От Bloomberg подсказват, че може и да не видим функцията за превъртане на съдържание с поглед, за която се заговори през последните дни. Тя обаче може да се появи в бъдещи версии на телефона, а вместо това ще има по-опростено ползване на технологията за проследяване на погледа, като например поставяне на пауза на гледаното видео при отместване на поглед встрани.

Въпреки това анализаторите очакват продажбите на смартфона да бъдат рекордни. Според анализатор от CIMB Group Holdings Bhd устройството ще бъде най-големият източник на приходи за компанията и тя допълнително ще увеличи пазарния си дял при устройствата от висок клас. Други прогнозират, че Galaxy S IV ще се окаже сериозен катализатор за цената на акциите на Samsung - от JPMorgan Chase очакват продажбите на устройството тази година да достигнат 70-80 милиона броя.

Представител на Mobile Bulgaria вече лети към Ню Йорк, за да ви осигури всичко най-интересно около утрешното събитие на Samsung. Като се вземе под внимание часовата разлика, то ще се състои след полунощ българско време на 15 март.

http://www.bloomberg.com/news/2013-03-12/samsung-targets-galaxy-4-at-apple-s-core-iphone-market.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници