Nokia Lumia 920 в България след 20 март

Nokia Lumia 920 в България след 20 март
A A+ A++ A

Най-накрая ще стартират продажбите на Nokia Lumia 920 в България. Това ще стане от 20 март, когато смартфонът ще се появи в обектите на трите мобилни оператора (вече го видяхме в каталога на VIVACOM) и веригите магазини "Хенди" и "Технополис". Устройството беше представено в началото на септември миналата година и се появи в магазините в избрани страни два месеца по-късно, в началото на ноември. Почти 5 месеца по-късно е готово да достигне и до българския пазар, където ще се предлага в почти всички налични цветове на поликарбонатния корпус - жълт, червен и бял (лъскави покрития) и черен (матов).

Nokia Lumia 920 е с Windows Phone 8 и представлява втората фаза в развитието на технологията PureView, която се фокусира върху производителността при недостатъчна светлина. Смартфонът има камера с 8,7МР сензор и стана първият камерафон с оптична стабилизация на изображението - на практика сензорът плува и компенсира движенията на ръката при снимане, като позволява улавянето на по-ясни изображения. Освен това чрез светлата Carl Zeiss Tessar оптика и специалните софтуерни алгоритми може да улови много повече светлина в сравнение с обикновените смартфони.

Nokia Lumia 920 разполага и с 4.5" дисплей с резолюция 1280 х 768 пиксела с технологията PureMotion за по-добро предаване на динамично съдържание. Той е с висока чувствителност и може да се ползва и с ръкавици, а освен това разполага с поляризиращ филтър за елиминиране на отблясъците и за подобрен контраст (част от технологията ClearBlack). Смартфонът е с интегрирани възможности за безжично зареждане, има двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960 с честота 1.5 GHz, 1 GB RAM и 32 GB вградена памет. Сред софтуерните допълнения е познатото приложение за безплатна гласова навигация в целия свят с опция за предварително зареждане в телефона на картите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници