Калин Христов: Работим в рамките на приетия бюджет

Калин Христов: Работим в рамките на приетия бюджет
Ние работим в рамките на приетия бюджет. Това каза служебният финансов министър Калин Христов2 след като пое поста от отиващия си Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ние работим в рамките на приетия бюджет, заяви служебният финансов министър Калин Христов, след като пое поста от отиващия си Симеон Дянков.

Калин Христов обясни, че в бюджета е записано ясно, че може да има финансиране до 2 млрд. лв.

„Защо е така, защото в бюджета има 1 млрд. лв. дефицит, който трябва да бъде финансиран, има 1 млрд. падеж на книжа, които трябва да бъдат рефинансирани. В рамките на бюджета е ясно казано какво финансиране може да има и е ясно казано за какво може да се използва. Така че по-голяма яснота от това няма“, каза той, цитиран от БГНЕС.

На служебния финансов министър му предстои да търси възможни резерви за увеличение на доходите.

„Министър-председателят каза: при наличие на възможни резерви може да се мисли, т.е. единственото, което мога да кажа в момента, е, че трябва да видя дали има наличие на възможни резерви, преди да отговоря“, подчерта той.

За прогнозата за икономически растеж, той посочи засега само прогнозите на международните институции, където средното разбиране е в диапазона от 1 до 1,5%, но това е условно за бъдещо възстановяване на еврозоната.

Служебният министър каза, че пред него предстои да продължи политиката за запазване на макроикономическа, финансова и фискална стабилност.

#Калин Христов #Симеон Дянков #служебно правителство #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници