Задържаха престъпна група за нелегално извеждане на граждани на трети страни

Задържаха престъпна група за нелегално извеждане на граждани на трети страни
Гранични полицаи задържаха организирана престъпна група, която извежда бежанци към трети страни. Снимка: bulgariautre.bg
A A+ A++ A

Гранични полицаи задържаха организирана престъпна група, ръководена от каналджия, известен с прякора Дженгис, която извежда бежанци към трети страни.

На ГКПП – Дунав мост, са задържани шофьор на излизащ от страната микробус и на лек автомобил, пътуващ пред микробуса. В специално изработен тайник в микробуса бил открит палестински гражданин, който признал, че е платил 4000 евро, за да бъде изведен незаконно от България към Западна Европа.

В Русе е образувано наказателно производство, съобщи БГНЕС.

Изяснява се съпричастността на престъпната група към други случаи на нелегално извеждане на граждани на трети страни към Западна Европа.

В Благоевград са задържани 10 алжирски граждани, заловени на около 4 км северозападно от Кресна. Мъжете били с карти от Държавната агенция за бежанците и са в процедура за определяне на статут. Пред граничните полицаи признали, че целта им била през Македония да стигнат до Западна Европа. По разпореждане на дежурния прокурор срещу задържаните са образувани бързи полицейски производства.

Снощи в района на с. Голям Дервент са заловени шестима мъже и четири жени без документи за самоличност. Те заявили, че са сирийци. С групата възрастни имало и 4 деца.

#полицаи #престъпна група #бежанци #Благоевград #Русе #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници