Фандъкова: Такса "смет" няма да се вдига рязко

Фандъкова: Такса "смет" няма да се вдига рязко
Два пъти годишно да се отчитат топломерите в столицата, предложи Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не се очаква рязко покачване на такса "смет" с пускането в експлоатация на завода за преработка на отпадъци в София, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред "Дарик".

"В момента се плаща за сепариране и депониране на отпадъците, а с пускането на завода разходите ще са други. Възможно е да се промени методиката за изчисляването на такса "смет", защото се работи по по-справедлив модел", каза още кметът на София, цитирана от "24 часа".

„До края на март трябва да има избран изпълнител на завода за боклук в София. Най-късно до 2015 г. заводът ще бъде готов. Той ще бъде на площадката, в която е пречиствателната станция и депото. Всички процедури по отчуждаване са приключили. Готови са и екологичните оценки", обясни столичният градоначалник.

Два пъти годишно да се отчитат топломерите в столицата, предложи Фандъкова.

В момента се разработва моделът за самоотчет, като контролът ще се осъществява два пъти годишно - годишният отчет и един междинен, поясни столичният кмет.

"Обмисля се и вариантът апартаментите, в които има хоризонтално отопление, да могат да се отказват от услугите на "Топлофикация". Хората са разколебани и нямат доверие на "Топлофикация-София", коментира Йорданка Фандъкова, цитирана от КРОСС.

Според нея трябва да се търси отговорност на хората, които са допуснали натрупване на толкова големи сметки.

#Йорданка Фандъкова #топлофикация #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници