Антон Кутев: Нашата престъпност е европейска и Европа знае това

Антон Кутев: Нашата престъпност е европейска и Европа знае това
Ненапразно критиките на европейските страни относно приемането ни в Шенген акцентират и на социалната нестабилност, смята Антон Кутев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Не Ваньо Танов трябва да коментира темата Шенген, очевидно е, че нашата престъпност е европейска и Европа знае това“, заяви депутатът от Коалиция за България Антон Кутев.

„Едва ли не това било много хубаво, че било страхотен шанс за България да не влизаме в момента в Шенген, защото това щяло да ни облекчи някакви процедури“, припомни думите на директора на Агенция „Митници“ народният представител, цитиран от БГНЕС.

Антон Кутев даде пример с отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо, което се превръща в европейски проблем, защото става въпрос за съд, който заседава в Италия, а пък него го изнудват в България.

„Докато вътрешният министър Цветан Цветанов се хвалеше близо четири години, че се е справил с отвличанията - реално той не го е направил, защото те стават вулгарни и нагли“, посочи Кутев.

„Още от началото на мандата на ГЕРБ вътрешният министър Цветан Цветанов оглавява междуведомствения съвет по ромските въпроси, но тази структура нищо не свърши досега“, категоричен е Кутев.

По думите му ненапразно критиките на европейските страни относно приемането ни в Шенген акцентират и на социалната нестабилност.

„Изобщо, добре, че си заминава това правителство, и дано никога повече не ги видим тези хора на власт“, изрази надежда Кутев.

#Антон Кутев #Ваньо Танов #Шенген #България #Цветан Цветанов #Евелин Банев-Брендо #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници