Ваньо Танов: Отлагането на България за Шенген е глътка въздух

Ваньо Танов: Отлагането на България за Шенген е глътка въздух
Членството ни в Шенген точно сега би натоварило допълнително България с огромен човешки и материален ресурс, смята директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Забавеното присъединяване на България в Шенген има политическа стойност, но в условията на тежка криза, в каквато се намираме, отлагането на България за Шенген е глътка въздух, каза директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов пред БНТ.

По думите му влизане в Шенген точно сега би натоварило допълнително България с огромен човешки и материален ресурс.

Присъединяването на България към Шенген би довело и до засилване на контрабандните канали към вътрешните граници на страната ни, категоричен е Ваньо Танов.

Директорът на Агенция „Митници“ определи отвличането на 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо като „гнусно престъпление“.

„Децата не могат да избират родителите си, каза той, а и не могат да носят отговорност за постъпките на родителите“, посочи Танов.

Той допълни, че докато е бил директор на ГДБОП, организираната престъпност е имала определени граници, имала е чувство за някакво достойнство в техните среди и не се е стигало до отвличане на деца.

Танов изрази надежда това да не е акт на българската, а на международната организирана престъпност, тъй като обратното не би било никак добро за страната ни.

#Евелин Банев-Брендо #България #Шенген #Лара #отвличане #Ваньо Танов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници