Путин имал подкрепата на мнозинството

Путин имал подкрепата на мнозинството
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководителят на руското правителство и кандидат за президентския пост на изборите през 2012 г. Владимир Путин „продължава да се ползва с подкрепата на мнозинството" в Русия.

Като политик и кандидат за президентския пост Путин има подкрепата на мнозинството, въпреки многохилядната демонстрация в Москва срещу управлението му, заяви неговият прессекретар Дмитрий Песков, цитиран от АФП.

„Колкото до исканията на демонстрантите, мнението им бе чуто. Ние го уважаваме. Хората, които излязоха на улицата, са много важна част от обществото, но са малцинство”, подчерта Песков.

Очевидно е, че Путин е кандидат за президентския пост извън всяка конкуренция, добави говорителят.

Владимир Путин обеща модернизация на руската политическа система, чиито основни линии очерта в четвъртък президентът Дмитрий Медведев: преди всичко по-гъвкав изборен регламент и възстановяване на избора на губернатори, които от 2004 г. се назначават от Кремъл.

Говорителката на Медведев Наталия Тимакова заяви в събота по време на демонстрацията, че реформата, целяща улесняване на регистрирането на политически партии, ще влезе бързо в сила.

#Владимир Путин #избори #Русия #Москва #Дмитрий Песков #Дмитрий Медведев #президент #Кремъл #Наталия Тимакова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници