Колумбийци или нови нагли отвлекли Лара

Колумбийци или нови нагли отвлекли Лара
10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо, беше отвлечена във вторник в столичния квартал „Бояна“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Неуредени финансови взаимоотношения на Евелин Банев-Брендо с колумбийски наркобарони или искане на класически откуп са основните версии за отвличането на 10-годишната Лара, по които работят антимафиотите, съобщава в. „24 часа“.

Лара Банева бе похитена във вторник в 7.30 часа пред дома й на улица „Пушкин“ в София от трима маскирани мъже.

Според едната хипотеза малкото момиче е било похитено по поръчка на наркокартел от Южна Америка, защото Евелин Банев не е платил част от тоновете кокаин, които е доставил до Европа.

Има оперативни данни, че Брендо не се е издължил за заловена наркопратка, доставена до Стария континент през пролетта на 2012 г. По това време български и чужди антимафиоти са засекли тесни връзки на Банев с колумбийски кокаинови производители.
Именно тази латиноамериканска държава е на първо място в света по отвличания в последните години.

Колумбийци или наркобосове от Испания, Италия или Румъния, с които също е работил Брендо в последната година преди ареста си, може да са поискали похищението на Лара и за да затворят устата на бащата.

Отвличане с цел получаване на откуп е втората версия, по която работят спецполицаи. Ако тя се потвърди, антимафиоти ще ровят около всички хора, които са били заподозрени като членове на бандата на Наглите.

Отвличането на Лара като начин на извършване прилича много на похищението на 14-годишния Джорджио, пленен от Наглите през 2008 г.

Проверява се и хипотезата, че този път нападателите може нарочно да са повторили почерка на осъдената банда, но всъщност да са нейни имитатори.

#Евелин Банев-Брендо #Лара Банева #наркотици #кокаин #Латинска Америка #отвличане #наркокартел #Колумбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници