Ако обичате големите телефони, не пропускайте Asus Fonepad

Ако обичате големите телефони, не пропускайте Asus Fonepad
A A+ A++ A

Освен иновативния хибрид Padfone Infinity по време на Мобилния конгрес Asus представи едно не по-малко интересно устройство, което е любопитно не само с неговите технически характеристики, но и с цената, на която ще се продава. Става дума за Asus Fonepad, който на пръв поглед прилича на по-тънък таблет Nexus 7, но всъщност е напълно функционален телефон, макар и доста голям. Все пак така можете да комбинирате две устройства в едно и да елиминирате нуждата от отделен таблет, докато сте в движение.

На разположение е IPS дисплей с резолюция 1280 x 800 пиксела и процесор с честота 1.2 GHz. Той е едноядрен, но с две нишки, което кара операционната система да го вижда като двуядрен, а от времето, което прекарахме с устройството, не останахме с впечатление това да спъва производителността.

Добавени са 1GB RAM и 8GB или 16GB вградена памет, която може да се увеличи чрез microSD слот, който заедно със слота за SIM карта е скрит под капаче в горната част на задния панел. Интересно е, че обемът на вградената памет е обвързан и с наличието на основна камера. Например варианта с 8GB памет има 3MР камера в допълнение на предната 1.2МР, а версията с 16GB памет няма задна камера. Именно втората очакваме в Европа.

Fonepad тежи 340 г и е с дебелина от 10,4 мм, но заради изтънените краища се усеща като по-тънък. Предлага HSPA+ възможности за връзка с максимална скорост на изтегляне на информация от 21 Mbps, но освен това ще се продава и версия, която е само с Wi-Fi. Тя най-вероятно ще е и по-евтина. Както вече писахме, продажбите на интересното устройство започват още този месец, като цената ще е около 230 евро за версията с мобилни възможности и 16GB вградена памет.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници