Huawei иска да се бори за първото място сред производителите на телефони

Huawei иска да се бори за първото място сред производителите на телефони
A A+ A++ A

Huawei, изглежда, са доста амбициозна компания. Докато Samsung и Apple си оспорват мястото на върха, за третото място също има борба. Въпреки това обаче Huawei са решили да се целят направо във върха. За да не звучи съвсем налудничаво подобен план, ще ви успокоим, че от компанията искат да постигнат тази цел в следващите няколко години. Това е споделил в интервю за The Telegraph изпълнителният директор на компанията по повод на плановете за развитие.

Уан Биао споделя, че 10% от приходите на Huawei отиват директно за разработка на нови продукти, и смята, че компанията има предимство пред конкурентите си, защото разработват не само мрежовите възможности на телефоните си, но и се занимават с производството им. В Huawei има 10 000 служители, които работят само по различни проекти за безжични технологии.

Стратегията на Huaewi да се бори за първо място на пазара е да пусне телефони от среден и нисък клас, които ще са съобразени с особеностите на пазара в различните страни по света. Водещите телефони от портфолиото им обаче ще бъдат с унифициран дизайн навсякъде по света и според Биао ще са достойни съперници на iPhone. Освен смартфони с Android тайванската компания подготвя и такива с Windows Phone.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници