Протестиращите: Безпринципни управници – жалка държава

Протестиращите: Безпринципни управници – жалка държава
Митингът е пред ДКЕВР, като част от протестиращите от 11.00 ч. ще проведат митинг пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестното шествие на миньорите преминава пред Министерския съвет, предаде  БГНЕС.

По данни на организаторите протестиращите миньори, енергетици и железничари вече са хиляди.

Още преди провеждането на самото шествие синдикатите обявиха, че очакват да има 2000 миньори. Те скандират „Искаме правата си! Искаме работа!“. Те носят плакати, на които пише „Българинът заслужава повече!“, „Безпринципни управници – жалка държава!“ и „Не на безотговорните действия!“.

Преди това миньорите, железничарите и енергетиците от двата големи синдиката се събраха на площад „Ал. Батенберг“ в София на протест за запазване на работните си места. Жълтите павета пред Националната художествена галерия бяха озвучени от песента Let it be, възгласи и надуване на свирки. Миньорите носеха голям транспарант, на който пише „Искаме хляб и работа“, и черен кръст, на който е изписано „Въгледобив“.

Енергетиците и миньорите се опасяват, че Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще извади топлоелектрически централи от енергийния микс, за да се намалят средните цени на тока за бита.

Напрежението бе провокирано от информацията от последните дни, както и от изказването на министъра на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев, че „единственият изход е изключването на Бобовдол и Брикел и да бъде намален делът на ТЕЦ „Марица-изток 2“.

#миньори #енергетици #железничари #София #Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #Делян Добрев #ТЕЦ "Марица Изток 2"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници