iPad и Surface Pro са най-трудните за разглобяване таблети

iPad и Surface Pro са най-трудните за разглобяване таблети
A A+ A++ A

В последно време новите версии на продуктите на Apple започват да губят точки от сайта iFixit заради все по-трудното разглобяване и съответно възможността да бъдат поправени в домашни условия. Затова едва ли ще е изненада за някого, че iPad, с изключение на първата му версия, е един от най-непоправимите таблети в класацията на сайта. Въпреки това Surface Pro на Microsoft води класацията за таблети, които не могат да бъдат ремонтирани.

Таблетът, който най-лесно може да бъде разглобен обаче, е Dell XPS 10. Въпреки това дори при него LCD панелът е залепен за предпазното стъкло. Apple обаче печелят и в друга категория - iPad се оказва най-надеждният таблет на пазара. Dell XPS 10 обаче разполага с номерирани отвори за свързващите винтове и кабели, капакът му се сваля лесно, батерията също. Таблетите Kindle пък могат да се намерят по цялата скала на класацията, като най-лесен за поправка се оказва първият модел, но и той страда от най-често срещания недостатък при таблетите - залепеният за корпуса дисплей.

Motorola има само един таблет в класацията на iFixit и това е Xoom, който получава над средната оценка за лесно разглобяване, но за съжаление би ви се наложило да отвъртите 57 винта. 7-инчовият Galaxy Tab 2 е единственото споменаване на Samsung в доклада на сайта, който също е сравнително достъпен и лесен за разглобяване, с изключение на дисплея.

Подробности за класацията, както и упътване за разглобяването на всеки таблет, можете да намерите на страниците на iFixit: http://www.ifixit.com/Tablet_Repairability

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници