Почти 70% от германците искат ограничаване на имиграцията от ЕС

Почти 70% от германците искат ограничаване на имиграцията от ЕС
A A+ A++ A

Близо 70 на сто от германците подкрепят въвеждане на ограничения върху имигрантите от някои или от всички страни на Европейския съюз.

41% от запитаните искат ограничаване на мигрантите от всички държави в ЕС, 27 на сто само от някои, а 27% са срещу налагането на забрани, показва проучване на института TNS Emnid, цитирани от агенция „Росбалт“ и „Дневник“.

В същото време се разпалва обществената дискусия за т.нар. миграция от бедността – притокът към Германия на българи и румънци, по-голяма част от които с ромски произход.

Социалните помощи в Германия са два-три пъти по-големи от средната заплата в България и Румъния, казва директорът на мюнхенския институт за икономически изследвания IFO Ханс Вернер Зин.

Миграцията, мотивирана от бедност, ще „доведе неизбежно до ерозия на германската социална държава“, казва Зин пред „Дойче веле“.

Към края на 2012 г. населението на Германия нараства до 82 милиона души. Увеличението обаче е постигнато само за сметка на имигрантите. През 2011 г. в страната пристигат 279 хиляди души, а през 2012 г. броят им нараства до 340 хиляди души.

Германия обмисля варианта да блокира приемането на България и Румъния в Шенгенската зона, заяви министърът на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих.

#Германия #България #Румъния #ЕС #имигранти #Ханс-Петер Фридрих #Шенген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници