Льо Пен: Влизането на България в Шенген е пагубно за Франция

Льо Пен: Влизането на България в Шенген е пагубно за Франция
Марин льо Пен
A A+ A++ A

Влизането на България в Шенген ще има плачевни последствия за Франция, заяви лидерът на френските националисти Марин льо Пен.

Лидерът на френската опозиционна партия Национален фронт Марин льо Пен поиска от президента Франсоа Оланд незабавно да проведе референдум за излизането на Франция от Франсоа Оланд , предаде "Дарик".

Тя му постави срок януари 2014 - непосредствено преди поредните избори за Европейски парламент.

Критично настроената спрямо ЕС Льо Пен избра неслучайно именно този момент за своята инициатива. На фона на кризата в еврозоната доводите на евроскептиците стават все по-убедителни. Пример за това са неотдавнашните парламентарни избори в Италия, където те спечелиха много гласове, включително Бепе Грило. Неговото основно обещание беше провеждането на референдум за излизането на Италия от еврозоната, посочва БГНЕС.

"Убедени сме, че правителството не е в състояние да реши надвисналите над Франция проблеми. А проблемите до голяма степен идват от ЕС. По тази причина предлагаме да се обърнем към френските избиратели", заяви Льо Пен.

Освен критиката към "диктата на Брюксел" в областта на икономиката тя се обяви и срещу граничния режим вътре в ЕС. Според нея предстоящото влизане в Шенген на България и Румъния ще доведе до плачевни резултати за Франция, която през последните години е ожесточила своята миграционна политика.

#България #Шенген #Марин Льо Пен #Франсоа Оланд #Франсоа Оланд #Франция #ЕС #Бепе Грило #Италия #Брюксел #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници